Onderzoek Website builders

Er zijn veel website builders te vinden. Ik wilde een onderzoek doen naar website builders die genoemd zijn door diverse review sites als beste website builder van 2017. Na een orienterend onderzoek bleven er vijf website builders over namelijk: WordPress, Weebly, SquareSpace, Wix en SiteBuilder. Ik heb daarnaast dertien criteria gekozen die voor mij belangrijk zijn.


Overview Website Builders


WordPress

Dit is een van de meeste gebruikte website builders. Er bestaan veel gratis templates, maar deze hebben soms ook gebreken waar je niet altijd meteen achter komt. Weebly was oorspronkelijk een blog builder, je merkt ook dat je makkelijk nieuwe pagina’s en posts kan toevoegen. Er zijn nu ook veel meer mogelijkheden voornamelijk ook dankzij plug-ins.¬†Er zijn diverse plug-ins toe te voegen voor allerlei functionaliteiten (waaronder drag and drop). Omdat de website niet perse intiuatief werkt voor startende website developers is enige kennis hiervan prettig om mee te beginnen.

Weebly

Er zijn niet veel gratis templates, maar deze zien er wel modern uit. Weebly werkt met een drag and drop editor, waardoor het voor gebruikers gemakkelijk word gemaakt de templates aan te passen. Echter valt niet alles aan de templates aan te passen zoals bepaalde stijlen of lay-out. Hierdoor ben je beperkter in het uiteindelijke design. Daarnaast zijn de mogelijkheden voor het toevoegen van een blog bij Weebly beperkter dan bij andere website builders.

SquareSpace

Er zijn een aantal gratis templates te vinden op SquareSpace die er ook allemaal mooi en modern uit zien. De editor heeft veel mogelijkheden, het bestaat uit een drag and drop gecombineerd met een opties menu. Echter werkt het niet zo intuitief en het duurt even voordat je goed weet hoe het werkt.

Wix

Wix heeft een zeer ruime keuze uit gratis templates, de meeste hiervan zijn mooi ontworpen maar een aantal zijn bwat outdated. De editor werkt zeer intuitief volgens een drag and drop systeem en er zijn veel mogelijkheden qua design en functionaliteiten. Je hebt volledige controle over het design en functionaliteit van je website. Echter zijn de templates niet automatisch mobile responsive, waardoor tijdens het designen wijsheid aan doet door regelmatig te switchen naar de mobile lay-out.

SiteBuilder

SiteBuilder heeft een ruime keuzes uit diverse soorten templates. Deze zijn gemakkelijk naar wens aan te passen. Er wordt gebruik gemaakt van een drag and drop systeem wat intuitief werkt. De verschillende features zijn overzichtelijk gepresenteerd. Een nadeel is dat de hosting alleen mogelijk is via SiteBuilder zelf, de site kan niet overgezet worden.

Al hoewel alle Website Builders hoog scoren, vind ik Wix onder deze vijf de winnaar. Dit komt met name door de grote keuze aan templates en het gemak waarmee deze aangepast kunnen worden.

 

2017-12-14T21:57:43+00:00